СЪБИТИЯ



113 години от Илинденско-Преображенското въстание в Смилево



 

На 23 юли 2016 г. в Смилево, Р. Македония, пред паметника на Дамян (Даме) Груев над 350 души-родолюбци от България и Македония се събраха да почетат величието на героите, паднали за свободата на българския народ по земите ни в Македония. Честването беше организирано от Българския културен клуб - Скопие (БККС) с председател Лазар Младенов от Струмица. 

На събитието присъстваха председателят на ВМРО Кр. Каракачанов, представители от парламентарната група на ГЕРБ, председателят на асоциацията на председателите на общинските съвети в България, Борис Вангелов - председател на Държавната агенция за българите в чужбина, Иво Антонов – представител на Министерството на отбраната, потомци на българи от Македония  и много други общественици.

От страна на Българското сдружение на родовете от Македония участие взеха: Михаил Развигоров (внук на Мише Развигоров), Райна Дрангова (внучка на полковник Борис Дрангов), Евелина Александрова (внучка на Тодор Александров) и Елисавета Шапкарева (правнучка на Кузман Шапкарев), които поднесоха цветя на паметника.

От името на Сдружението приветствие поднесе неговият председател Михаил Развигоров.



Публикувано на: 25.07.2016 г.








НОВИ КНИГИ