СЪБИТИЯПредставители от БСРМ на VII конгрес на ВМРО

В проведения на 23 март 2019 г. VII конгрес на ВМРК като официални гости бяха поканени и представители на Българското сдружение на родовете от Македония. Неговият заместник-председател доц. д-р Наум Кайчев, организационният секретар и член на УС Елисавета Шапкарева - правнучка на възрожденеца Кузман Шапкарев, Райна Дрангова - внучка на полк. Дрангов и почетен председател на ВМРО и Тодор Александров - внук на войводата тодор Александров поздравиха председателя на ВМРО и участниците в конгреса.

„Обединени патриоти“ ще имат поне двама представители в Европейския парламент, ако се явят заедно на изборите май“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Н. Кайчев сподели: „Високо ценим Вашето последователно застъпничество за съхраняване на културата и историческото наследство на българските родове от Македония, което е основна цел на нашето сдружение. Правата на потомците на тези родове следва да бъдат зачитани както в България, така и в останалите части на Македония, днес намиращи се в съседните държави Северна Македония и Гърция.“Публикувано на: 25.03.2019 г.
НОВИ КНИГИ