СЪБИТИЯВ Скопие беше открит новият дом на българския Културно-информационен център

На 25 ноември 2022 г. официално беше открит новият дом на Българския културно-информационен център в Скопие на ул. „Никола Вапцаров“ 6. Церемонията се проведе в деня на св. Климент Охридски, в присъствието на много гости и медии от България и Република Северна Македония.

Сред гостите на събитието бяха посланикът на ЕС в Северна Македония Дейвид Гиър, българският министър на културата Велислав Минеков, българският посланик в РСМ Ангел Ангелов.

Директорката на културно-информационния център Антония Велева отбеляза, че новите помещения, които се намират в централната част на Скопие, предоставят възможност за представяне на творци от двете държави, с амбицията за по-тясно сътрудничество и ангажимент за повече съвместни събития.
Поздравителен адрес до директорката на БКИЦ в Скопие Антония Велева от името на вицепрезидента на България Илияна Йотова прочете представителката на екипа ѝ Милена Димитрова.

Открита беше и съвместна изложба „Заедно II“, включваща картини на съвременни художници от България и РСМ.
Българското сдружение на родовете от Македония беше представено от председателката Елисавета Шапкарева, Райна Дрангова, Евелина Александрова и Христо Христов. Е. Шапкарева връчи на А. Велева последните издания на БСРМ.

(снимки БТА)Публикувано на: 28.11.2022 г.
НОВИ КНИГИ