СЪБИТИЯ



Почит към Мише Развигоров в Скопие

На 6 април 2017 г. Българското сдружение на родовете от Македония (БСРМ) представи книжка пета от Малка македонска библиотека - „Развигорови – обречените на свободата“ в новия офис на Културно-информационния център на Република България в Скопие.

На събитието присъстваха Н. Пр. Посланикът на Република България в Република Македония Иван Петков, директорката на Културно-информационния център Светлана Славоваавторът Михаил Развигоров – внук на войводата от Щип Мише Развигоров, син на Страхил Развигоров – член на ЦК на ВМРО – и председател на (БСРМ), Елисавета Шапкарева – зам.-председател на БСРМ и внучка на Кузман Шапкарев, доц. д-р Наум Кайчев, секретар на БСРМ, Райна Дрангова, внучка на дееца на ВМРО и полковник Борис Дрангов и Петър Мутафчиев от БСРМ.

Книгата представи доц. Н. Кайчев, ръководител на катедра „История на Византия и балканските народи“ в Софийския университет, а Е.а Шапкарева поздрави присъстващите. Авторът М. Развигоров разказа интересни факти за рода си и за написването на книгата.

След представянето всички получиха екземпляр от книгата, а авторът даде автографи на многобройните желаещи.



Публикувано на: 10.04.2017 г.








НОВИ КНИГИ